Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Φάε Έντομα!


Δανός επιστήμονας ενθαρρύνει την κατανάλωση ζωυφίων!

ζουζούνια
Ο Άρνολντ βαν Χούις προτείνει (με το χούι του τρελού επιστήμονα προφανώς) την κατανάλωση ζουζουνιών και λέει πως είναι ο πιο εναλλακτικός, υγιεινός, πράσινος και οικολογικός τρόπος διατροφής!

Μιλώντας στο Reuters o Δανός επιστήμονας, που προφανέστατα βγήκε από τους χειρότερούς μου εφιάλτες, δήλωσε: «Το να δημιουργούμε και να τρώμε πιάτα με έντομα μπορεί να είναι η απάντηση στην παγκόσμια κρίση του φαγητού! Η Γη έχει "γονατίσει", το νερό τελειώνει και το κλίμα έχει αρχίσει να μας εκδικείται!.

«Δεν καταλαβαίνω», συνεχίζει ο επιστήμονας, «γιατί να μην τρώμε έντομα; Τα παιδιά όταν είναι μικρά δεν έχουν κανένα θέμα. Πρέπει και οι ενήλικες να είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας αλλά και το περιβάλλον».

Ο Καθηγητής Βαν Χούις (με το χούι) διοργανώνει διαλέξεις, βραδιές γευσιγνωσίας (ίου!) αλλά και μαθήματα μαγειρικής με έναν μάστερ σεφ ονόματι Χενκ βαν Γκουρπ (τι όνομα κι αυτό) που κάνει πιάτα με όλα τα ζουζούνια που κυκλοφορούν αμέριμνα στα δανέζικα λιβάδια (μπλιαχ!).

«Όσο αηδιαστικό κι αν σας ακούγεται, πριν το απορρίψετε οφείλετε να το δοκιμάσετε! Μόνο μία βραδιά γευσιγνωσίας θα σας πείσει», δήλωσε με περηφάνια ο Χούις!

Ας δούμε λοιπόν τι δήλωσε ένας που είχε τον ελεύθερο χρόνο και την περιέργεια να δοκιμάσει τα θεσπέσια (ΝΟΤ!) πιάτα του μάστερ σεφ με βούλα στην αηδία!

«Δοκίμασα την κις με τα έντομα και τα σκουλήκια», δηλώνει ο 24χρονος εθελοντής, «και δεν μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα. Η γεύση δεν ήταν τόσο αποκρουστική αλλά και μόνο που ήξερα τι τρώω αηδίαζα. Η κις ήταν τραγανιστή αλλά δεν μπορούσα να φάω άλλη γιατί δεν είχα άλλο κουράγιο».

Μπορεί κάποιος να τον πιάσει αυτόν τον προφέσορα Βαν Χούις; Να τον βάλει να καταναλώσει μονορούφι 3 smoothies από σκουλήκια και έντομα για να σώσει το περιβάλλον και να επαναφέρει την παγκόσμια ειρήνη; Και όλα αυτά ακούγοντας Χρήστο Σαντικάϊ; Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου