Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τους φύτρωσε κέρατο!

Σύμβολο του διαβόλου καθώς και κάθε απατημένου συζύγου, τα κέρατα δυστυχώς μερικές φορές φυτρώνουν όχι απλώς μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά στα κεφάλια ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων.
Κερατάδες όνομα και πράγμα λοιπόν, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν τα τελευταία χρόνια δει κάτι σκληρό και μυτερό να εμφανίζεται πάνω στο κρανίο τους. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του 84χρονου Κινέζου Χουάνγκ Γιουανφάν ο οποίος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα όταν εμφάνισε προ διετίας, χωρίς προφανή λόγο, ένα μικρό καρούμπαλο. Ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε, το καρούμπαλο εξελίχθηκε σε κέρατο το οποίο μάλιστα, έχει πλέον ξεπεράσει σε μήκος τους έξι πόντους. «Οι ιατροί δεν ξέρουν τι το προκάλεσε αλλά με προειδοποίησαν πως εάν το αφαιρέσω, αυτό θα ξαναφυτρώσει στο ίδιο σημείο», δηλώνει ο 84χρονος ο οποίος, να σημειωθεί πάντως, δεν είναι ο πρώτος που του συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάθε άλλο μάλιστα.

Χαρακτηριστικά, η 102χρονη Κινέζα Ζανγκ Ρουιφάνγκ έχει, αρχής γενομένης από πέρυσι, όχι ένα αλλά δύο κέρατα, ενώ μόνο από το 2006 και μετά, παγκοσμίως έχουν καταγραφεί τουλάχιστον άλλες τέσσερις περιπτώσεις πραγματικών κερατάδων (τριών Κινέζων και ενός Υεμενίτη).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου